Фахівці в галузі медицини і психології підтверджують, що існує зв'язок між вибором продуктів харчування і особливостями емоційного стану людини. Їжа сприяє задоволенню не лише фізіологічних потреб. За допомогою їжі ми прагнемо відновити психологічний спокій та безпеку, відчути комфорт, бути у єдності з іншими людьми, організувати свій вільний час. Їжа допомагає нам у створенні соціального образу та безпосередньо пов’язана з нашою підсвідомістю. Інколи бажання вживати ті чи інші продукти є своєрідним засобом психологічного захисту, способом зниження напруги, особливо, коли ми не знаємо, як по-іншому відреагувати на ті чи інші події. Як харчуватися так, щоб їжа приносила користь, а не ставала постійним засобом розв’язання психологічних проблем, дізнавалися на занятті студенти Університету третього віку на факультеті «Основи медицини, здорового способу життя» за напрямком «Психологія» на базі Здолбунівського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), яке провела психолог терцентру Інна Мусоріна. Під час занять слухачі університету дізнались про основні психологічні причини порушення харчової поведінки, з’ясували як відбувається процес формування звичок харчування та які продукти насамперед корисні для мозку та розумової діяльності. За допомогою слайд-презентації та інтерактивних вправ психолог продемонструвала слухачам університету «тарілку здорового харчування» та пояснила, які продукти насамперед сприятимуть хорошому настрою та самопочуттю та покращать здоров'я в цілому. Цікавим для підопічних також було дізнатися про зв’язок характеру людини із смаковими вподобаннями та інформацію про міфи щодо здорового харчування. Приємна атмосфера та релаксаційна музика доповнила цікаве і змістовне заняття, а рекомендації психолога допоможуть слухачам університету в подальшому зміцнювати своє фізичне та психічне здоров'я.

Додати коментар


Захисний код
Оновити