Звертаючись до історії, можна зазначити, що в раціоні наших пращурів значну частку займали продукти, виготовлені із зерен злакових культур, зокрема пшениці, ячменю, вівса тощо. Ще й тепер відомі старовинні рецептури, в яких також використовували пророщені зерна цих злаків.
Для того щоб дізнатися про високу харчову цінність пророщених зерен , 26 вересня 2019 року на базі Здолбунівського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбулося чергове заняття в Університеті третього віку на факультеті «Основи медицини, здорового способу життя» на яке були запрошені консультанти Лідія Анфонівна та Ольга Петрівна.
Ольга Петрівна розповіла слухачам про актуальність створення продуктів, що містять у збалансованому стані необхідні харчові інгредієнти: білки, вуглеводи, мінеральні речовини, вітаміни тощо. Адже збагачення добового раціону людини продуктами високої біологічної цінності – найбільш ефективний і визнаний у всьому світі спосіб розв’язання проблеми раціонального харчування. Всі поживні речовини повинні надходити в організм з іжею, зазначає пані Ольга.
Як відомо, профілактика- основа збереження здоровя. Підопічні отримали детальну інформацію про те, що фітокомплекси – кращий засіб профілактики. Наука свідчить що самими важливими компонентами профілактики являються природні комплекси речовин, які знаходяться в рослинах. Пані Лідія зазначила, що компоненти, що входять у склад лікувально-профілактичних комплексів на рослинній основі –це рослинні екстракти ,вітаміни, мінерали, амінокислоти позитивно впливають на процеси обміну речовин та покращують функції організму.
Слухачі Університету дізналися для чого необхідні мінерали та про іхні функції та вплив на здоров’я. Почули наскільки є важливою для здоров’я імунна система організму. А наприкінці заняття слухачі університету отримали рекомендації щодо покращення свого здоров’я. 

Додати коментар


Захисний код
Оновити